revenire la pagina anterioară...

1504    3    0

O idee de afaceri care poate avea succes si la tara: Servicii de catering

[25/06/2015]

Infiintarea unei firme de catering nu mai este o noutate in România, căci la nivel national există mii de firme de catering. Marile orase sunt impânzite de firme de acest gen care îsi oferă serviciile atât companiilor, cât si institutiilor publice si persoanelor fizice. Era si normal să se întâmple asa, căci si atunci când economia merge bine dar si în conditii de criză oamenii trebuie să manânce si există un număr suficient de mare de oameni cărora nu le place să gătească (sau nu au timp) si care nu isi permit să mănânce zilnic la un restaurant.

Varianta ideală este să demarezi o afacere în acest domeniu cand economia merge bine, într-un oras mare, căci ai sansa de a intra pe o piată specială, cu bani multi, si anume cea a evenimentelor pentru companii. In toată lumea firmele, atunci cand lansează noi produse sau atunci cand marchează un eveniment special din istoria companiei organizează conferinte care se termină cu mici degustări sau chiar adevărate dineuri. Sunt momente în care se solicită servicii la cel mai înalt standard calitativ si când pretul nu contează foarte mult.

Numărul celor care intră pe această piată este însă mic, restul adresându-se pietii largi formate din angajati ai companiilor, insitutii publice (inclusiv scoli) precum si persoanelor fizice care au nevoie de acest gen de servicii cu prilejul unor evenimente speciale sau zi de zi (in cazul celor care nu pot să îsi prepare zilnic hrana). De fapt, la ora actuală marea bătalie se dă în acapararea angajatilor companiilor mari si a scolilor. Nu sunt neglijate nici evenimentele din viata famililor cum ar fi botezurile si înmormântările.
Dacă în orase numărul companiilor care oferă servicii de catering este destul de ridicat, nu acelasi lucru se întâmplă în mediu rural, unde astfel de afaceri au fost dezvoltate doar în comunitatile mari. Acest gen de afacere nu a luat amploare la tară fiindcă cei mai multi consideră că persoanele din mediul rural nu sunt dispuse să plătească astfel de servicii si că sansele de a câstiga dintr-o astfel de afacere sunt mici. Cei care judecă asa se gândesc probabil mai mult la persoanele individuale care si-ar comanda mâncare acasă, asa cum o fac anumiti orăseni. Asa ceva este într-adevar putin probabil să se întâmple deocamdată la tară, dar nu trebuie scăpat din vedere un aspect extrem de important: si la tară mereu sunt înmormantări si botezuri. Dacă pe vremuri femeile munceau din greu la bucătărie când avea loc un astfel de eveniment, în localitătile în care astfel de servicii au devenit disponibile, în cele din urmă multe persoane au ajuns la concluzia ca e mai avantajos să comanzi unei firme de catering decât să gătesti toată ziuă, si asta mai ales când e vorba de o înmormantare.
Există si momente de bucurie care pot aduce extrem de multi bani celor care demarează astfel de afaceri la tară: nuntile. Asta fiindcă numărul de restaurante din mediul rural este redus si din acest motiv pentru cei care se căsătoresc la tară sansele de a găsi o locatie adecvată sunt limitate. Asa au apărut nuntile la cort, pregătite de firme specializate în organizarea de evenimente, care pe lângă mâncare aduc si cortul, mesele, scaunele si muzica. Bineinteles că aceste firme colaborează cu firme de catering, si dacă au în apropierea locului în care se organizeaza nunta o firmă specializată în servicii de catering, care oferă servicii de calitate, prefera să lucreze cu acea firmă.

Concluzia: există numeroase motive pentru a demara la tară o afacere în domeniul cateringului. Bineînteles ca succesul unei astfel de afaceri depinde de conditiile de pe piata locală (numar locuitori în zonă, concurenta, etc.) si de modul in care cel care demarează afacerea o conduce, dar important de retinut este faptul că o astfel de idee de afaceri nu este de neglijat.

 

In curând, în sectiunea “Modele de Afaceri” vom prezenta mai multe aspecte de care trebuie să tineti cont dacă vă gânditi să vă infiintati o firmă de catering la tară.





Articole similare:
Ce sanse ai in ziua de azi cu o brutarie la tara - 03/Jul/2015
Daca merita si cat costa pornirea unei afaceri la tara in domeniul cultivarii legumelor in sistem ecologic - 17/Feb/2014
Poate fi o pensiune agroturistica o afacere mica profitabila ? - 17/Feb/2013
Idei de afaceri cu bani putini: prestari de servicii in zonele rurale - 12/Nov/2014
Idei de mici afaceri la tara in domeniul procesarii produselor agricole - 28/Nov/2014

Cuvinte cheie: idee,afacere,tara,catering,firma

Inscris la categoria: Afaceri la tara


Trimite acest articol unui prieten: e-mail: numele dvs: