Termeni

- "RuralOnline.ro", “http: //ruralonline.ro”, “www.ruralonline.ro”, sunt parte a portalului: RuralOnline.
- Prin termenul de "Utilizator" se inteleg toate persoanele, fizice si/sau juridice, care accesează sectiunile portalului “RuralOnline.ro”, indiferent de motiv.
- Termenii "Contract", “Utilizator”, “Furnizor”, "Termeni si conditii", “Politica”, “Reguli de utilizare”, "Acord", “Portal”, "Site", “Site-ului”, "Site-uri" sunt folositi pentru a desemna prezentul contract de utilizare.
- Termenii "Anunturi", “Oferte”, “Cereri” se referă la informatiile pe care utilizatorii portalului le pot face publice prin intermediul “www.RuralOnline.ro”.

Conditii de utilizare

“RuralOnline.ro” este un portal care isi propune să sprijine angajarea persoanelor din mediul rural si dezvoltarea afacerilor in mediul rural. Portalul este proprietatea Fundatiei “Centrul pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii Maramures” (CDIMM Maramures).
Serviciile sunt oferite de portalul “RuralOnline.ro” utilizatorilor cu conditia acceptării “termenilor si conditiilor” publicate de administratorii portalului.
Accesarea site-ului implică acordul utilizatorilor in ceea ce priveste “termenii si conditiile”, iar utilizarea informatiilor cuprinse in site se poate face numai acceptand prevederile prezentate in “termeni si conditii”.
Administratorii portalului pot revizui oricand acest document prin actualizarea acestei pagini, ceea ce va conduce automat la anularea oricarui alt document anterior. De aceea vă sugerăm să vizitati periodic paginile referitoare la “termeni si conditii”.
Folosirea in continuare a serviciilor “RuralOnline.ro” reprezintă acceptarea modificărilor aduse prezentului contract.
Prin completarea formularului de inregistrare si marcand căsuta corespunzatoare rubricii “am citit termenii si conditiile de utilizare si sunt de acord”, apăsand pe butonul de “inregistrare” va declarati acordul dvs. serviciile oferite de portal.

 

1. Servicii oferite

·       Portalul ”www.RuralOnline.ro” asigură utilizatorilor inregistrati posibilitatea de a accesa si de a publica on-line informatiile dorite prin intermediul retelei Internet (World Wide Web). Numărul de anunturi / oferte / cereri / profile publicate pe www.RuralOnline.ro, termenul de valabilitate al acestora si locul in care anunturile /ofertele /cererile /prezentările /profilele vor fi afisate diferă in functie de tipul de utilizator (tipul de cont).

Serviciile “RuralOnline.ro” includ mesaje cu caracter administrativ si mesaje privind noutătile apărute pe “RuralOnline.ro”. Utilizatorii inregistrati vor primi periodic acest tip de mesaje, care sunt implicite calitătii de utilizator “RuralOnline.ro”, astfel ca, nefiind considerate spam-uri, renuntarea la ele nu este posibilă decat prin renuntarea la calitatea de utilizator “RuralOnline.ro”.

·       Utilizatorii neinregistrati au doar posibilitatea de a vizualiza informatiile publicate pe portal.

·       Serviciile de asistentă pentru persoanele din mediul rural interesate să se angajeze sau să isi dezvolte o afacere in mediul rural sunt oferite de expertii proiectului „Noi sanse pentru cei din mediul rural”, prin contactarea directa a persoanelor eligibile interesate de activitatile proiectului, portalul “RuralOnline.ro” fiind doar o cale de stabilire a unei legaturi intre expertii proiectului si cei interesati sa beneficieze de servicii.

 

2. Inregistrarea utilizatorilor
Inregistrarea ca si utilizator nu este necesară in cazul in care doriti doar să accesati informatii existente in portal. Ca utilizator neinregistrat acceptati insă că nu veti putea vizualiza toate informatiile publice pe care portalul le oferă.
Administratorul portalului vă recomandă să vă inregistrati ca si utilizator in urmatoarele situatii:

·   reprezentati o firmă cu activitate in mediul rural si sunteti interesat in prezentarea firmei, publicarea de anunturi cu produsele si serviciile pe care firma le comercializeaza, prezentarea unor oportunităti de afaceri, publicarea de anunturi cu locuri de muncă vacante sau doriti sa viziualizati profilele persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă;

·   reprezentati o firmă specializată in selectia / recrutarea si plasarea de personal si sunteti interesat in publicarea de anunturi cu locuri de muncă vacante precum si de publicarea profilelor unor clienti ai dvs. aflati in căutarea unui loc de muncă;

·       sunteti o persoană care vă aflati in căutarea unui loc de muncă.

Inregistrarea ca si utilizator presupune obtinerea unui “nume utilizator” si a unei “parole”. Sunteti obligat să furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastră, asa cum este cerut de formularul de inregistrare al portalului, precum si o adresa de e-mail validă. Veti primi un e-mail cu confirmarea inscrierii dvs., care va contine numele de utilizator si parola cu care va veti putea conecta la “RuralOnline.ro”.
Pentru a deveni un utilizator inregistrat accesati sectiunea de “Autentificare” a portalului.
Atentie: Furnizarea de informatii false cu scopul procurării de eventuale avantaje este sanctionată de legea romana.

3. Obligatiile Utilizatorilor
Ca utilizator neinregistrat, aveti posibilitatea de a accesa informatiile oferite de “RuralOnline.ro” “asa cum sunt”, acceptand că administratorii portalului nu răspund sub nici o formă de continutul acestora. De asemenea, utilizatorii neinregistrati au obligatia ca prin actiunile lor să nu afecteze functionarea portalului si sa nu defaimeze activitatea “RuralOnline.ro”
Utilizatorul inregistrat se obligă să nu furnizeze, la inregistrare, informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, administratorii portalului avand dreptul, in cazul in care constată acest lucru, să suspende sau să desfiinteze contul utilizatorului si să refuze pe viitor toate incercările de folosire a portalului. Mai mult decat atat, ca utilizator inregistrat sunteti de acord ca “RuralOnline.ro” nu va fi răspunzător fată de dumneavoastră sau orice tertă parte in orice mod pentru interzicerea si/sau stergerea contului si a accesului la serviciile puse la dispozitie prin intermediul portalului. Utilizatorul inregistrat are obligatia sa mentina, sa innoiasca, atunci cand situatia o cere, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete.
Utilizatorul inregistrat se obliga sa isi asume intreaga responsabilitate pentru informatiile pe care le furnizeaza prin intermediul portalului “RuralOnline.ro”, sa nu publice informatii false in sectiunile acestui portal. Ca utilizator sunteti responsabil de propriile actiuni precum si de consecintele pe care acestea le pot avea, in urma publicarii materialelor pe care le incarcati/postati. Utilizatorul inregistrat este pe deplin raspunzator pentru pastrarea confidetialitatii parolei si contului de utilizator inregistrat si pentru orice activitate desfasurata sub contul de utilizator inregistrat.
Utilizatorul inregistrat isi mai asuma urmatoarele obligatii:
- sa nu isi atribuie o falsa identitate;
- sa nu adauge informatii in rubrici care nu au legatura cu continutul informatiei;
- sa nu publice materiale care contin virusi, viermi, sau alte programe cu intentia de a distruge sau afecta informatiile din portal;
- sa nu afecteze sau sa nu intrerupa serviciile, serverele sau retelele conectate la portal, sau sa incalce orice cerinte, politici sau regulamente ale retelelor conectate la acest portal;
- sa nu colecteze si sa nu transmita date personale despre ceilalti utilizatori;
- sa nu foloseasca adresele de contact ale altor utilizatori pentru trimiterea de mesaje nesolicitate (Spam);
- sa nu insinueze ca anumite informatii introduse de utilizator pe site sunt furnizate de “RuralOnline.ro”, fara a avea acordul prealabil;
- sa nu copieze, traduca, vinda sau adapteze nici un material sau parte din acest site, indiferent de scopul urmarit;
- sa nu publice materiale al caror autor nu este sau in privinta carora nu are acordul autorului, sa nu publice materiale ilegale, obscene, vulgare, defaimatoare, rasiste, instigatoare sau xenofobe, de amenintare sau insulta fata de alti utilizatori, sau materiale cu caracter explicit sexual;
- sa nu promoveze vatamarea fizica sau verbala impotriva oricarei persoane sau grup de persoane, sau vreun act de cruzime fata de animale;
- sa nu incarce, posteze, difuzeze sau transmita in orice alt mod orice informatii/continut pentru care nu are dreptul legal de transmitere sau difuzare, indiferent de sistemul juridic, romanesc sau strain;
- sa nu incarce, posteze, difuzeze sau transmita in alt mod orice tip de publicitate, materiale promotionale, “junk mail”, “spam”, scrisori in lant, scheme piramidale, sau orice alte forme de solicitari;
- sa nu publice informatii eronate, in scopul obtinerii de avantaje materiale sau al manipularii cererii si ofertei de pe o anumita piata;
- sa nu promoveze sau furnizeze informatii despre modul de derulare a activitatilor ilegale;
Ca utilizator inregistrati acceptati “termenii si conditiile” impuse de “RuralOnline.ro” si sunteti obligati sa acceptati ca administratorii portalului nu vor fi raspunzatori sub nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la pagube pentru pierderi de profit, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile rezultand din:
- utilizarea sau imposibilitatea utilizarii serviciilor portalului;
- efectele financiare sau de alta natura rezultate in urma incheierii unor acorduri cu alti utilizatori ai site-ului, indiferent de statutul pe care il aveti (firma, persoana fizica autorizata, persoana aflata in cautarea unui loc de munca, angajator, companie/institutie de selectie si plasare a personalului);
- costul procurarii de bunuri sau servicii complementare rezultand din orice bunuri, date, informatii sau servicii achizitionate sau obtinute sau mesaje primite sau tranzactii incepute prin sau de pe “RuralOnline.ro”.
- orice alta problema legata de serviciile site-ului.
Prin agrearea termenilor prezentului Contract acordati dreptul “RuralOnline.ro” de a va trimite periodic e-mail-uri cu informatii sau oferte speciale, fara ca acestea sa aiba caracter de “spam”.

4. Limitarea raspunderii furnizorului
Administratorii portalului au dreptul:

- sa modifice serviciile oferite, precum si termenii si conditiile din prezentul contract;
- sa suspende sau sa sisteze, fara notificare prealabila, contul utilizatorului inregistrat, precum si sa refuze incercarile curente sau viitoare de accesare a portalului, de catre utilizatorul suspendat sau sistat;
- sa stearga informatiile oricarui utilizator care prin continut sau forma incalca precizarile mentionate la “obligatiile” utilizatorului, indiferent de tipul de utilizator;
- sa stearga materialul postat de utilizatori in orice moment si fara a avea nevoie de un motiv in acest sens;
- sa divulge unei terte persoane anumite informatii continute in cererea de inregistrare, insa nu va divulga unei terte persoane numele, adresa (datele private ale utilizatorului), fara acordul prealabil al utilizatorului, cu exceptia cazurilor prevazute de lege, cand comunicarea acestor date este obligatorie.

Administratorii portalului, prin intermediul “RuralOnline.ro” publica informatia “asa cum este”, si nu raspunde pentru continutul ei. In consecinta, nu raspunde pentru nici o dauna prezenta sau viitoare, directa sau indirecta, ce ar putea rezulta din accesarea informatiilor cuprinse pe acest portal. Administratorii portalului nu garanteaza acuratetea, calitatea, sau credibilitatea informatiilor publicate de catre utilizatori, si nu are obligatia de a verifica in avans materialul dat spre publicare.
Administratorii portalului nu au nici o obligatie pentru daunele produse utilizatorilor, indiferent de tipul utilizatorului, in cazul intreruperii activitatii portalului din cauza unor factori externi sau a unor factori asupra carora administratorii nu au control, cum sunt:
- sistarea temporara sau permanenta a serviciilor furnizorului nostru de internet;
- defectarea hardware-ului care asigura functionarea portalului;- virusarea portalului;
- distrugerea sau afectarea functionalitatii portalului prin actiuni intreprinse de terte persoane;
Administratorii portalului nu raspund pentru modificarea setarile personale si pentru mesajele pierdute in cazul in care software-ul portalului “RuralOnline.ro” se va up-grada.
De asemenea, administratorii portalului nu raspund de:
- securitatea utilizatorilor site-ului;
- eventualele erori, intreruperi sau pierderea conexiunii;
- eventualele nemultumiri legate de aspectul si functionarea site-ului

Serviciiile oferite prin intermediul portalului “RuralOnline.ro” sunt in esenta servicii de intermediere intre terte persoane, administratorii portalului nefiind raspunzatori pentru derularea ulterioara a intelegerii intre parti.
Portalul contine legaturi spre alte website-uri, in afara controlului RuralOnline.ro. Daca accesati aceste linkuri trebuie sa retineti ca administratorii portalului “RuralOnline.ro” nu raspund pentru eventuale daune aparute prin accesarea acestor linkuri sau prin stabilirea unor relatii cu administratorii site-urilor respective.
Administratorii portalului pot sterge contul oricarui utilizator inregistrat in cazul in care acesta nu isi acceseaza contul timp de 24 de luni.

5. Drepturile de proprietate asupra continutului
Continutul portalului nu poate fi preluat, difuzat, vandut sau revandut, integral sau partial, fara acordul scris al administratorului portalului. Continutul acestui portal este protejat prin legea drepturilor de autor, astfel ca este interzisa copierea, reproducerea, distribuirea sau crearea de produse derivate din acest continut, in totul sau in parte, fara acordul prealabil scris al furnizorului. Utilizatorul inregistrat acorda furnizorului permisiunea de a utiliza materialele publicate pe acest site, inclusiv sa le: copieze, distribuie, transmita, publice, reproduca, modifice si sa traduca, de a utiliza numele celui care le-a transmis, precum si de a cesiona la randul lui aceste informatii oricarui alt partener, fara ca pentru aceasta utilizatorul sa pretinda vreo compensatie. Totodata administratorul portalului nu are obligatia de a posta pe site sau folosi in orice mod materialul furnizat de dvs; compania are de asemenea dreptul sa stearga materialul dvs in orice moment si fara a avea nevoie de un motiv in acest sens.

6. Politica de confidentialitate
Politica furnizorului este de a proteja si respecta intimitatea utilizatorilor inregistrati. Prin urmare, furnizorul se obliga sa nu dezvaluie datele private ale utilizatorului, cu exceptia urmatoarelor situatii:
a) atunci cand legea impune, sau in vederea apararii intereselor furnizorului, intr-un proces intentat acestuia;
b) pentru a proteja si apara drepturile adminstratorului portalului;
c) in circumstante deosebite, pentru a proteja si apara interesele altor utilizatori.
Administratorii pot revizui oricand politica de confidentialitate prin actualizarea acestei pagini, ceea ce va conduce automat la anularea oricarui alt document anterior. De aceea va sugeram sa vizitati periodic paginile referitoare la “termeni si conditii”.

7. Incetarea contractului
Administratorul site-ului, daca considera de cuviinta, va poate bloca autentificarea, accesul la pagina de web, utilizarea serviciilor “RuralOnline.ro” de care beneficiati, sau sa scoata si sa stearga orice continut din cadrul serviciilor, pentru orice motiv, inclusiv dar nu limitat la lipsa de folosire. Daca se considera ca ati violat sau nu ati actionat conform cu litera sau spiritul termenilor si conditiilor de utilizare “RuralOnline.ro” poate deasemenea, oricand doreste si fara a da socoteala, intrerupe furnizarea serviciilor in totalitate sau a unei parti a lor, cu sau fara nici o notificare prealabila. Sunteti de acord ca orice incetare a accesului dumneavoastra la serviciile portalului, poate fi efectuata fara o avertizare anticipata si luati la cunostinta si sunteti de acord ca “RuralOnline.ro” poate dezactiva sau sterge imediat contul dumneavoastra precum si toate informatiile in legatura cu acesta, inclusiv dar nu limitat la mesajele primite si/sau trimise, fisierele din contul dumneavoastra, datele stocate in baza de date, si/sau sa interzica orice acces ulterior la astfel de fisiere sau la serviciile portalului.

8. Dispozitii finale
Utilizarea site-ului presupune acceptarea termenilor si conditiilor stabilite prin prezentul document, considerat contract, astfel ca implicit utilizatorul devine parte contractanta.
Furnizorul are dreptul sa modifice termenii si conditiile continute in prezentul contract, fara o prealabila anuntare, utilizatorul avand obligatia si posibilitatea de a se informa in legatura cu modificarile intervenite, prin accesarea acestei pagini.
Orice litigii ivite in legatura cu aplicarea si interpretarea conditiilor si termenilor din prezentul document, sunt de competenta instantelor de drept comun de la sediul furnizorului.