Portalul de afaceri “ruralonline.ro” este pus la dispozitia dvs. de catre Fundatia Centrul pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii Maramures.

Fundatia Centrul Pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii Maramures a fost infiintata in anul 1994 la initiativa unui grup local format din reprezentanti ai institutiilor publice, autoritilor locale, banci locale si firme private. Fundatia a fost infiintata cu sprijinul Programului PHARE al Uniunii Europene, ca parte a Programului PHARE R9207, primul program european care a vizat direct sectorul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urile) din Romania.
Obiectivul Fundatiei CDIMM Maramures este sprijinirea dezvoltarii sectorului privat de intreprinderi mici si mijlocii la nivel local sau prin filiale. De asemenea, fundatia sprijina dezvoltarea ONG-urilor locale.
CDIMM Maramures a implementat numeroase proiecte care au ca scop dezvoltarea afacerilor, atat in mediul urban cat si in mediul rural. Prin proiectele derulate, finantate atat din fonduri europene cat si din fonduri guvernamentale, Fundatia CDIMM Maramures a oferit celor interesati sa dezvolte o gama larga de servicii de instruire, consultanta si asistenta tehnica.

Portalul RuralOnline a fost creat in cadrul proiectului „Noi sanse pentru cei din mediul rural”, proiect finantat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, DMI 5.2. „Promovarea sustenabilitătii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea forţei de muncă”.
Portalul a fost creat pentru a sprijini integrarea in muncă a persoanelor din mediul rural precum si pentru a sprijini dezvoltarea firmelor si a afacerilor din mediul rural, in regiunile Centru si Nord-Vest.
Persoanele din mediul rural, cu domiciliul in unul din județele din regiunile Centru si Nord-Vest (Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu) pot beneficia gratuit de un pachet complex de măsuri de asistentă prin proiectul „Noi sanse pentru cei din mediul rural”. De aceea persoanele care se incadrează in una din categoriile:

  • Persoană inactivă – persoană fără ocupaţie, care nu nu este înregistrată ca fiind in căutarea unui loc de muncă dar care doreste să muncească
  • Persoană în căutarea unui loc de muncă – persoană în căutarea unui loc de muncă care s-a inregistrat la AJOFM sau la alt furnizor privat de servicii de mediere a muncii ca fiind in căutarea unui loc de muncă
  • Şomer – persoană, cu domiciliul in mediu rural, care are statutul de şomer
  • Persoană ocupate în agricultura de subzistență - lucrători familiali neremuneraţi, în cadrul producţiei gospodăreşti pentru consumul final propriu

sunt rugate să isi creze un cont pe portalul „ruralonline.ro”.

După inscriere persoanele vor fi contactate de expertii proiectului pentru a gasi solutii de crestere a sanselor de angajare sau de demarare a unei afaceri.

Portalul reprezintă o excelentă cale de promovare a afacerilor in zonele rurale. Nu ezitati să vă inscrieti firma in portalul nostru si să postati anunturi cu produsele si serviciile pe care le oferiti. Promovandu-vă afacerea in portal mai faceti un pas in dezvoltarea unei afaceri profitabile. Prin crearea unui cont pe portal firmele din mediul rural isi pot prezenta gratuit activitatea, pot prezenta ofertele de produse si servicii, informatii despre oportunitătile de afaceri pe care compania le propune precum si informatii despre locurile de muncă vacante.
Consultand sectiunea cu oportunitati de afaceri sau cea cu oferte de produse si servicii veti găsi in mod sigur noi idei de afaceri.

Informatiile regasite in portalul RuralOnline.ro sunt culese si elaborate de consultanti ai urmatoarelor organizatii:
- Fundatia Centrul pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii Maramures
- Asociatia Centru Harghita de Inovare si Incubare în Afaceri (ACHIIA)
- S.C. EDUCONS S.R.L.
- S.C. EUROCENTER AMOBA S.R.L.


Pentru mai multe informatii despre Fundatia Centrul Pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii Maramures si proiectele implementate de organizatie accesati pagina web: www.cdimm.org.