1. CREARE CONT

Crearea unui cont este obligatorie pentru toti cei care doresc sa posteze informatii (anunturi/profile) pe portalul www.ruralonline.ro.

Portalul ofera posibilitatea crearii a 2 categorii de conturi:

- Conturi pentru persoane fizice: utile celor interesati sa se angajeze. Acest tip de cont permite postarea profilelor persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si obtinerea de informatii detaliate despre locurile de munca vacante postate de firmele inscrise in portal.

- Conturi pentru persoane juridice: utile firmelor care vor sa isi prezinte firma, sa isi promoveze produsele/serviciile, sa publice anunturi legate de oportunitatile de afaceri pe care le ofera si sa posteze anunturi cu locurile de munca vacante.

Crearea conturilor este gratuita si nu presupune obligatii prezente sau viitoare !

 

1.1. Daca sunteti o persoana aflata in cautarea unui loc de munca si doriti sa va adaugati CV-ul (in profil) va rugam sa va creati un cont.

- Mergeti in bara de meniu si apasati pe linkul "cauta loc de munca” (creare cont), dupa care va rugam sa completati formularul “Crearea unui cont de persoană”, iar apoi  dati click pe butonul "salveaza".

- Pe adresa de e-mail indicata de dvs. se va trimite un e-mail pentru confirmare. Va rugam sa verificati directoarele speciale ("Bulk" la Yahoo, "Spam" la Gmail, "Junk" la Hotmail etc.), in cazul in care nu primiti mesajul nostru in “inbox”. In cazul in care mesajul nostru se regaseste in zona de “spam-uri” va rugam ca dupa ce deschideti email-ul (in cazul Yahoo sau Gmail), va sfatuim sa apasati butonul "Not Spam", pentru a primi in continuare mesaje in conditii normale, in "Inbox".

- Deschideti e-mailul primit din partea portalului RuralOnline si confirmati crearea contului. Dupa confirmarea contului va puteti autentifica (click pe butonul “login”) pentru a va posta CV-ul si puteti afla informatiile de contact ale firmelor care doresc sa angajeze personal

 

1.2. Daca sunteti o firma si doriti sa publicati prezentari ale firmei dvs, sa va promovati produsele/serviciile, sa publicati anunturi legate de oportunitatile de afaceri pe care le oferiti si sa postati anunturi cu locurile de munca vacante va rugam sa va creati un cont.

- Mergeti in bara de meniu si faceti click pe linkul "adauga un anunt” (creare cont), dupa care va rugam sa completati formularul “Crearea unui cont de angajator”, iar apoi  dati click pe butonul "salveaza".

- Pe adresa de e-mail indicata de dvs. se va trimite un e-mail pentru confirmare. Va rugam sa verificati directoarele speciale ("Bulk" la Yahoo, "Spam" la Gmail, "Junk" la Hotmail etc.), in cazul in care nu primiti mesajul nostru in “inbox”. In cazul in care mesajul nostru se regaseste in zona de “spam-uri” va rugam ca dupa ce deschideti email-ul (in cazul Yahoo sau Gmail), va sfatuim sa apasati butonul "Not Spam", pentru a primi in continuare mesaje in conditii normale, in "Inbox".

- Deschideti e-mailul primit din partea portalului RuralOnline si confirmati crearea contului. Dupa confirmarea contului veti putea intra in meniul personalizat ce va permite fie sa adaugati prezentari, informatii si anunturi cu locurile dvs de munca disponibile fie sa vedeti profilele candidatilor inscrisi pe site.

 

2. ADAUGARE INFORMATII, PREZENTARI, ANUNTURI, PROFILE

Dupa ce detineti un cont pe portalul www.RuralOnline.ro va rugam sa dati “click” pe sectiunea care vi se potriveste pentru a intra in portal. Introduceti “nume utilizator” si “parola” si veti intra direct in contul dvs.

2.1. Daca sunteti o persoana aflata in cautarea unui loc de munca si doriti sa fiti gasit de angajator, selectati din meniul din partea stanga campul “CV” si completati apoi toate sectiunile CV-ului dvs (profilul dvs.). Numai dupa ce ati completat toate sectiunile (profil; studii, calificari; experienta profesionala; abilitati si competente) profilul dvs va fi vizibil pe portal iar angajatorii vor putea sa vada informatii despre dvs.

Nu uitati ca pentru a avea sanse reale de a fi selectat de un angajator trebuie sa oferiti cat mai multe informatii despre dvs. Completati toate sectiunile CV-ului (profilului), respectiv:
-   Profil
-   Studii, Calificari
-   Experienta profesionala
-   Abilitati, competente
-   Joburi vizate

ATENTIE: profilul dvs nu va fi vazut de angajatori daca nu completati sectiunea “Joburi vizate” !!!

2.2. Daca sunteti o firma aveti urmatoarele posibilitati:
-  Inscrierea firmei dvs in catalogul cu firme
-  Prezentarea ofertei firmei dvs de produse si servicii
-  Publicarea de anunturi privind oportunitatile de afaceri pe care firma dvs le ofera
-  Publicarea de anunturi cu locurile de munca vacante si vizualizarea profilelor persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca

Inscrierea firmei dvs in catalogul cu firme: dupa ce va autentificati si intrati in contul dvs, in sectiunea “contul meu” completati “datele firmei”. Dupa ce ati terminat de completat aceasta sectiune dati click pe butonul “salveaza” si astfel firma dvs. va apare in sectiunea “catalog firme”.

Prezentarea ofertei firmei dvs de produse si servicii: dupa ce va autentificati si intrati in contul dvs, si in functie de ceea ce doriti sa prezentati selectati “produse oferite” sau “servicii oferite”. Dupa aceea treceti la completarea efectiva a campurilor ce va apar. Nu uitati ca la sfarsit sa dati click pe butonul “salveaza”

Publicarea de anunturi privind oportunitatile de afaceri pe care firma dvs le ofera: dupa ce va autentificati si intrati in contul dvs, selectati “oportunitati de afaceri” , dupa care completati informatiile cerute. Nu uitati ca la sfarsit sa dati click pe butonul “salveaza”

Publicarea de anunturi cu locurile de munca vacante si vizualizarea profilelor persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca: dupa ce va autentificati din meniul din bara superioara selectati campul “joburi oferite” dupa care veti ajunge in meniul de adaugare efectiva a anunturilor de angajare. Treceti apoi la adaugarea efectiva de anunturi.

Pentru a cauta persoane care doresc sa se angajeze din bara superioara selectati campul “aplicanti” dupa care veti putea vedea profilele celor aflati in cautarea unui loc de munca.


 

3. CAUTAREA DE INFORMATII UTILE

Cautarea locurilor de munca disponibile: accesati sectiunea “Locuri de munca” din pagina principala a portalului.

Cautarea unor persoane interesate sa se angajeze: aceasta facilitate este disponibila doar companiilor care isi creaza un cont pe RuralOnline. Pentru a vedea profilele potentialilor candidate trebuie sa fiti logat.

Cautarea unor cursuri utile pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca: accesati sectiunea “Cursuri din pagina principala a portalului.

Cautarea unor modele de afaceri non-agricole: accesati sectiunea “Modele de afaceri” din pagina principala a portalului.

Cautarea unor oportunitati de afaceri la tara: accesati sectiunea “Oportunitati afaceri” din pagina principala a portalului.

Cautarea unor oferte de produse si servicii ale companiilor din mediul rural: accesati sectiunea “Produse si servicii” din pagina principala a portalului.

Cautarea unor companii: accesati sectiunea “Firme” din pagina principala a portalului.

Cautarea unor stiri legate de mediul rural: accesati sectiunea “Stiri” din pagina principala a portalului.

Cautarea unor informatii despre proiectul „Noi sanse pentru cei din mediul rural”: accesati sectiunea “Despre proiect/Comunicari” din pagina principala a portalului.