revenire la pagina anterioară...

1464    0    0

5 motive pentru care merita sa investesti in agricultura bio

[07/03/2013]

Tot mai multi specialisti cred că agricultura bio este una din afacerile viitorului. Si noi credem acelasi lucru, iar pentru cei interesati de afaceri in agricultura vom prezenta in continuare cateva motive pentru care merită să investesti in agricultura ecologică.

1. Piata de vanzare in crestere: consumatorul modern si informat cere produse alimentare de inaltă calitate, cu gust autentic, cu beneficii nutritionale si efecte pozitive asupra sănătătii. Marea majoritate a agricultorilor romani specializati in productia de produse ecologice isi vand fără dificultate produsele la export. In 2012 aproximativ 70 -80% din produsele ecologice realizate in Romania au fost vandute la export. In plus campaniile de educatie nutritională ce incep să se deruleze si in Romania vor face ca si la noi in tara o pondere mai mare a populatiei să se indrepte catre produsele bio si ca urmare cererea pentru aceste produse sa creasca si pe plan intern.
Intr-o societate intoxicata cu „E-uri”, aditivi si conservanti produsele BIO incep sa fie privite ca o necesitate.

 

2. Sprijin financiar din partea statului roman si a Uniunii Europene: atat in prezent cat si in viitor fermierii care se orienteaza către agricultura ecologică beneficiază si vor beneficia de subventii pentru productie si programe care finantează dezvoltarea fermelor ecologice (exemplu: Schema de ajutor specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor în sectorul de agricultură ecologică). Sprijinul financiar nu se va limita doar la finantarea fermierilor ci va contribui si la stimularea cererii, căci prin revizuirea PAC (politicii agricole comune) in domeniul agriculturii ecologice, aprobată la inceputul acestui an de catre Comisia Europeana, se va consolida increderea consumatorului si se vor crea conditiile necesare unei concurente loiale intre producătorii ecologici din statele membre.

 

3. Preturi mai bune pentru produse: consumatorii interesati de alimentatia sanatoasa stiu ce inseamna produsele ecologice si cunosc avantajele acestora, motiv pentru care sunt dispusi să plătească un pret mai mare pentru aceste produse. Asta se traduce in buzunarul fermierului intr-un venit pe hectar mai mare decat in cazul agriculturii obisnuite. Cu alte cuvinte, pentru cei care detin suprefete de teren mai mici trecerea la agricultura bio reprezintă cea mai simplă metodă de crestere a veniturilor. E adevarat că asta inseamnă si mai multa muncă, dar tinand cont de preturile de vanzare pe piată putem spune că aceasta munca este răsplătită din plin.

4. Sanatate: agricultura bio inseamnă sănătate atat pentru consumatorii finali cat si pentru proprietarii si angajatii fermelor care lucrează cu produse naturale si se hrănesc cu produse 100% naturale. Este deja dovedit stiintific ca alimentatia cu produse tratate chimic poate avea un efect profund negativ asupra sănătătii iar produsele bio pot corecta acest efect.

 

5. Dezvoltare durabila si sustenabilitate: intr-o lume in care resursele sunt tot mai putine, iar cererea de alimente tot mai mare, este obligatoriu sa ne indreptăm atentia spre metodele sustenabile, care folosesc in mod judicios resursele. Acest lucru pe de o parte este important pentru viitorul nostru iar pe de altă parte pentru afacere, deoarece consumatorul modern si informat cere produse obtinute fără a afecta negativ mediul si care tin cont de principiile de bunăstare a animalelor.
Agricultura ecologică are o contributie importantă la dezvoltarea durabilă.

 

Succes !





Articole similare:
Daca merita si cat costa pornirea unei afaceri la tara in domeniul cultivarii legumelor in sistem ecologic - 17/Feb/2014
Idei de afaceri cu bani putini: prestari de servicii in zonele rurale - 12/Nov/2014
Idei de mici afaceri la tara in domeniul procesarii produselor agricole - 28/Nov/2014
Protejarea produselor traditionale romanesti pe piata interna si europeana - 16/Mar/2016
Cele mai bune mici afaceri din agricultura in 2013 - 05/Oct/2013

Cuvinte cheie: afaceri,agricultura,ecologica,produse,bio,investitii

Inscris la categoria: Agricultura ecologica


Trimite acest articol unui prieten: e-mail: numele dvs: