revenire la pagina anterioară...

9645    7    1

Salon de coafura

[12/02/2015]

A. Afacere: Salon de coafura in mediul rural

 

B. Investitie estimativa minima: minim 29.000 lei  (cca. 6.800 Euro)

 

C. Concept
Firma va oferi servicii de coafura, in spatiul corespunzator amenajat si dotat cu echipamente specifice activitatii.
Nevoia unei astfel de firme in mediul rural rezulta din dezvoltarea activa a tuturor localitatilor din Romania si din faptul ca in majoritatea acestora in prezent nu este dezvoltata prestarea de servicii catre populatie.
Avantajele infiintarii unei astfel de firme in mediul rural sunt evidente. Serviciile oferite satisfac nevoile de infrumusetare si aspect fizic ale femeilor din mediul rural care in prezent, in general, sunt obligate sa se deplaseze la orase pentru satisfacerea acestor nevoi. Oferirea acestor servicii cat mai aproape de resedinta clientelei reprezinta un avantaj semnificativ.
Totodata ofera un serviciu si pentru persoanele care sunt in concediu si practica turism rural (in localitatile in care se practica turismul rural).

 

D. Prezentare afacere
Afacerea presupune amenajarea unui spatiu amenajat corespunzator activitatii, racordat la retele de apa, canalizare si curent electric. Se recomanda amenajarea unui salon de coafura, in spatiu inchiriat sau proprietatea intreprinzatorului, amplasat in centrul localitatii.
Initial salonul se va dota numai pentru activitatea de coafura, iar pe viitor poate fi extinsa afacerea in corelatie cu cererea clientilor, in directia dezvoltarii serviciilor de manichiura si pedichiura, frizerie si/sau cosmetica.
In prima faza se recomanda amenajarea unui spatiu separat pentru spalare, pentru coafat, zona de asteptare clienti si toaleta. Spatiul vizat, in functie de conditiile existente initial, poate necesita compartimentare, montare gresie, faianta, parchet, sistem de incalzire proprie si/sau boiler electric pentru apa calda. Dupa amenajarea cladirii urmeaza dotarea cu aparatura si mobilier necesar activitatii de coafura.

Aspecte importante
Obtinerea de autorizatie de la Directia de Sanatate Publica

Cheia succesului
Intr-o astfel de afacere imaginatia si profesionalismul persoanei/persoanelor care realizeaza coafurile sunt elemente esentiale. Nu uitati: nu conteaza cat de frumos este salonul de coafura si cat de bine dotat este daca clientul (clienta) nu e multumit de aspectul pe care il are atunci cand iese din coafura!

 

E. Piata

Potentialii clienti
Persoane fizice avand domiciliul in comuna, rudele si prietenii acestora care vin in vizita, precum si turistii care sunt cazati in pensiunile rurale din apropiere.

Concurenta
Concurenta pe piata este una moderata, in multe localitatii fiind inexistenta.

 

F. Furnizorii
- producatorii de utilitati ( energie elctrica, apa si canalizare)
- producatorii de piese de schimb pentru echipamente
- comercianti de materiale si instrumente  pentru saloane de coafura

 

G Personal
Afacerea poate fi demarata cu un angajat urmand ca numarul lor sa creasca pe masura dezvoltarii afacerii.

 

H. Cerinte legale (Forma juridica, Cod CAEN, Autorizatii functionare)     

Forma juridica
a. Societate cu raspundere limitata: SRL
b. Intreprindere individuala: II
c. Intreprindere familiala: IF
d. Persoana fizica autorizata: PFA

Coduri CAEN:
Cod CAEN –  9602 Coafura si alte activitati de infrumusetare

Autorizatii necesare
Autorizatie de functionare eliberata de Primaria localitatii in care se desfasoara activitatea, Autorizatie de mediu, Autorizare din punct de vedere al protectiei muncii, Autorizatie PSI, Autorizatia de sanatate publica

 

I. Spatii, echipamente, dotari
Spatiul necesar demararii afacerii

Spatiul minim necesar  este de 25 -35 mp. Amplasat in zona usor accesibila, de preferat in centrul localitatii.
Agentii economici care isi desfasoara activitatea in domeniul prestarilor de servicii de coafor, frizerie, manichiura, pedichiura, trebuie sa indeplineasca o serie de conditii legale de functionare si norme de igiena strict necesare si in conformitate cu normele europene in domeniul prestarilor de servicii.
Se va asigura astfel un spatiu cu peretii curati lipsit de mucegai sau mirosuri neplacute (aerul mentinut proaspat printr-o frecventa aerisire). Spatiul de desfasurare a serviciilor va fi curatat in permanenta de praf, par, resturi si deseuri.

Echipamente necesare:
- post de lucru si scaun coafura – 2 seturi
- unitate de spalare
- ucenic coafor ( sertare mobile)
- boiler electric
- uscator profesional
- scaune de asteptare-3 bucati
- dulap, cuier
- diverse accesorii: foarfeca tuns, pieptene, pelerina de vopsit/tuns, prosoape, pensula vopsit, pensula indepartat par, ace, cleme

Se va asigura starea de curatenie a echipamentelor si instrumentelor de lucru in mod permanent. Este necesara existenta si folosirea halatelor. Acestea trebuie sa fie intretinute in permanenta curate. Sterilizarea instrumentarului utilizat se face dupa fiecare persoana. Salonul respectiv trebuie sa fie dotat cu dezinfectanti specifici, iar fiecare client va beneficia de lenjerie curata. Lenjeria murdara se va depozita in saci de polietilena imediat dupa folosire, in mod separat de cea curata.

 

J. Investitie necesară pornirii afacerii

a. Varianta in care firma functionează intr-un spatiu inchiriat:
- amenajare spatiu (daca este necesar) : montare faianta, gresie si centrala proprie cu radiatoare: 22.000 -35.000 lei
- post de lucru si scaun coafura – 2 seturi: 3.700-6.500 lei
- unitate de spalare: 1.600-2.500 lei
- ucenic coafor (sertare mobile) : 100-280 lei
- boiler electric: 370-470 lei
- uscator profesional: 100-280 lei
- scaune de asteptare-3 bucati: 270-450 lei
- dulap, cuier: 150-270 lei
- diverse accesorii: foarfeca tuns, pieptene, perii de par cu diferite caracteristici, pelerina de vopsit/tuns, prosoape, pensula vopsit, pensula indepartat par, ace: 590-750 lei.

NOTA: preturile de mai sus sunt orientative. Pe piată există o mare varietate de oferte de echipamente, preturile variind de la un producător la altul.

 

In cazul in care credeti că acestă afacere vi s-ar potrivi pentru a avea sanse de succes trebuie să vă faceti un plan foarte detaliat al afacerii, adaptat conditiilor existente in localitatea in care doriti să demarati afacerea si trebuie să fiti convins că vă veti implica 100% in această afacere !

 

 

© RuralOnline



Trimite acest articol unui prieten: e-mail: numele dvs: