revenire la pagina anterioară...

2691    0    0

Idei de afaceri non-agricole pentru 2017

[27/01/2017]

Anul 2017 va aduce noi oportunităti de finantare pentru cei care nu sunt pasionati de agricultura, dar care s-au gândit  totusi să demareze o afacere în mediul rural.

Dacă sunteti în pană de idei si nu stiti de ce să vă apucati, vă prezentam în continuare câteva idei de afaceri, noi sau clasice, cu care puteti avea succes si în 2017.

 

Afacerile cele mai sigure, dar care aduc si un profit mai mic, sunt cele clasice. In cazul în care aveti oportunitatea de a demara o afacere într-o localitate cu mai mult de 2000 de locuitori vă puteti gândi la:

 

Magazin alimentar: desi în orice localitate rurală mai mare exista deja magazine alimentare, totusi mai este loc pe piata si pentru altele. Nu este simplu deoarece pentru a avea succes va trebui să investiti mai mult decât competitorii, atât în spatiu cât si în stocul de marfă.

 

Agropensiune: nici această nu este o idee nouă, însă este o alegere excelentă pentru fermierii care locuiesc într-o zonă vizitată de turisti. Unii se gândesc că pot atrage turistii doar implicându-i în activitătile agricole, dar adevărul este că numărul celor dispusi să plăteascâ pentru asa ceva este extrem de mic, mai ales în România. De aceea recomandabil este să investesti într-o pensiune agroturistică doar dacă te afli într-o zonă prin care oricum trec turisti.

 

Atelier de reparatii al echipamentelor de uz caznic sau gospodăresc: desi am ajuns si noi să trăim într-o societate de consum, în care de multe ori bunurile se aruncă în loc să se repare, totusi în mediul rural lumea este mult mai putin dispusă să îsi schimbe la 4-5 ani produsele electrocasnice si alte echipamente de uz gospodăresc, preferând să le repare.

De aceea în localitătile rurale mai mari sunt sanse reale de a dezvolta un mic business în acest domeniu.

 

Atelier de reparatii auto: este o afacere care a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimii 3 an în mediul rural. Dacă acum 10 ani astfel de afaceri supravietuiau cu greu la tară, de când cărutele au fost înlocuite de masini cererea pentru aceste servicii este din ce în ce mai mare.

Legat de aceasta afacere mai este un aspect care trebuie mentionat: marea majoritate a celor din mediul rural si-au achizitionat autovehicule second-hand ieftine, cu peste 10 ani vechime, si de aceea au nevoie destul de des de reparatii.

 

Idei de afaceri noi pentru mediul rural românesc sunt de fapt idei de afaceri care functionează cu succes în tările dezvoltate din Europa, dar care până acum la noi au avut o mică amploare.

 

Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere: au apărut si în România turistii care în loc de hoteluri cu 4-5 stele sau pensiuni preferă să plece în concediu cu cortul sau cu rulota. Ca dovadă a acestei noi tendinte este si faptul că au apărut si la noi in tară firme care închiriază turistilor care călătoresc prin țară rulote si autorulote. In zonele pitoresti din tara, mai ales în lunile de vară mai nou este plin si de turisti străini care vin cu autorulote.

Cei care doresc să investească în acest domeniu trebuie să stie că există anumite reglementări specifice pentru desfăsurarea acestei activităti (Ordinul Autoritătii Nationale pentru Turism nr. 65/2013 cu privire la eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistică cu functiuni de cazare).

 

Cabinet stomatologic: dacă în trecut era aproape imposibil să găsesti un cabinet stomatologic privat într-un sat, acum în comunele mai mari încep să apară cabinete private. O astfel de afacere poate fi o sansă, mai ales pentru stomatologii tineri, care au sanse minime să-si deschidă cabinete stomatologice în marile orase.

 

Colectarea deseurilor nepericuloase: putină lume s-a gândit până acum să dezvolte o afacere de acest gen în mediul rual, dar în zonele în care satele sunt grupate pe suprafete relativ mici o astfel de afacere poate avea sanse reale de succes, mai ales de când se acorda subventii pentru colectarea selective a anumitor tipuri de deseuri. Investitia necesară va consta în amplasarea unor containere în zonele în care oamenilor le este facilă depozitarea deseurilor, a unei masini de transport specializate, dar si a unei linii de sortat deseurile.



Trimite acest articol unui prieten: e-mail: numele dvs: