revenire la pagina anterioară...

430    0    0

Un nou program guvernamental pentru sprijinirea IMM-urilor: Cardul Kogalniceanu

[21/07/2011]

Guvernul  României a aprobat ieri, 06.07.2011, printr-o Hotarâre, Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 60/2011 privind aprobarea “Programului Mihail Kogalniceanu pentru întreprinderile mici si mijlocii.”

 “Mihail Kogalniceanu pentru întreprinderile mici si mijlocii” este un program multianual pe perioada 2011-2013, de încurajare si de stimulare a dezvoltarii I.M.M.-urilor, prin facilitarea accesului acestora la finantari pentru a le suplini nevoile de lichiditate în desfasurarea activitatii lor .
Programul Kogalniceanu se axeaza pe doua componente:
• Subventionarea a maximum 70% din rata dobânzii aferente creditului pe care un I.M.M. doreste sa îl acceseze, dar nu mai mult de 6,5% pe an;
• Acordarea de garantii, de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru  Întreprinderile Mici si Mijlocii, în numele si în contul statului, pentru maximum 80% din valoarea creditului pe care îl ia o întreprindere mica si mijlocie, fara ca garantia sa poata depasi 100.000 de lei.

Cristian Haiduc, Presedintele Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, a estimat ca Programul va demara în luna august a acestui an, fiind necesara o perioada prealabila de pregatire pentru selectarea institutiilor de credit care îsi vor manifesta interesul de participare în Program si pentru încheierea de Protocoale si Conventii de colaborare cu partenerii Programului (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru  Întreprinderile Mici si Mijlocii, Fondul Român de Contragarantare, institutiile de credit).

„Intreprinzatorul va intra pe aplicatia care va fi disponibila pe site-ul Agentiei pentru IMM-uri, www.aippimm.ro, care va fi deschisa dupa ce se vor publica normele de aplicare si se vor selecta bancile care vor dori sa intre in acest program, va completa formularele necesare, se va adresa bancii cu care doreste sa lucreze, unde are cont deschis, banca ii va evalua cererea pentru credit, ii va inmana Fondului National de Garantare pentru garantii, Fondul National isi va da acordul, IMM-ul va primi acel credit. Va trebui sa faca o raportare in ceea ce priveste ajutorul de minimis, dupa care va incepe sa acceseze aceasta linie de credit” a explicat Cristian Haiduc.
În prezent, a fost publicat pe site-ul Agentiei penru IMM-uri Anuntul de participare pentru banci.Trimite acest articol unui prieten: e-mail: numele dvs: