revenire la pagina anterioară...

628    0    0

Oportunitati de finantare pentru afaceri in domenii nonagricole

[29/01/2018]

Persoanele cu domiciliul în regiunea de Nord Vest, care nu au o afacere sau care sunt acționari minoritari într-o firmă, au oportunitatea de a intra în Programul România Start Up Plus prin care se pot obține fonduri europene nerambursabile de maxim 40.000 EURO pentru demararea propriei afaceri, prin intermediul Proiectului „AS NV - Antreprenoriat Sustenabil în regiunea de Nord Vest”.

Fundația CDIMM Maramureș este partener în Proiectul „AS NV - Antreprenoriat Sustenabil în regiunea de Nord Vest” care se va derula pe parcursul a 36 luni, cu scopul de a susține înființarea și funcționarea unui număr de 66 de noi afaceri cu profil nonagricol din zona urbană, situate în Regiunea de Dezvoltare Nord Vest.

 

Obiectivul proiectului este „Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor”, prin susținerea înființării și funcționării unui număr de 66 de noi întreprin­deri, inclusiv a unor microîntreprinderi și a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare, cu profil nonagricol din zona urbană, situate în Regiunea de Dezvoltare Nord Vest.

Grupul țintă al proiectului îl consituie persoanele cu domiciliul în regiunea de Nord-Vest, atât cele care nu au o afacere, cât și cele care sunt acționari minoritari într-o firmă, care vor să demareze o afacere și care doresc să se înscrie în programul “România Start Up Plus” pentru a obține fonduri europene nerambursabile.

Persoanele cu domiciliul in mediul rural sunt eligibile pentru a obtine finantarea, cu conditia demararii unei afaceri in mediul urban.

 

 Schema de antreprenoriat conține următoa­rele etape cadru de implementare:

• Etapa I – Formare antreprenorială;

• Etapa a II-a – Implementarea planurilor de afaceri finanțate din Fondul Social European (FSE);

• Etapa a III-a – Program de monitorizare a funcționării și dezvoltării afacerilor finanțate.

 

În cadrul etapei de Formare antreprenorială, se va derula o campanie de promovare antrepre­norială prin intermediul unor seminarii organi­zate în cele șase județe ale Regiunii NV. Minim 18 serii de cursuri de competențe antreprenoriale vor fi organizate de applicant și cei 3 parteneri, în județele Maramureș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare.

La finalul cursurilor, minim 300 de absolvenți vor obține certificate de competențe antrepre­noriale și vor întocmi planuri de afaceri care vor putea obține finanțare în cadrul proiectului.

Procesul de evaluare a planurilor de afaceri se va derula în cadrul unui concurs de selecție, la finalul căruia minim 66 de afaceri vor fi se­lectate pentru a fi finanțate prin proiect.

 

Implementarea planurilor de afaceri finanțate din fonduri europene neram­bursabile se va realiza prin:

- Furnizarea de servicii personalizate de consi­liere/consultanță/ mentorat ulterior finalizării pro­cesului de selecție a planurilor de afaceri.

- Asigurarea înființării si demarării funcționării a celor minim 66 de noi întreprinderi ce vor realiza planurile de afaceri cu ajutor de minimis în cadrul proiectului.

- Sprijinirea implementării planurilor de afaceri selectate în cadrul proiectului.

- Decontarea de către administratorul schemei de antreprenoriat a sumelor aferente implementării planurilor de afaceri selectate în cadrul proiectului.

 

Valoarea maximă acordată pentru planurileaprobate este de 40.000 euro/ plan de afa­ceri, reprezentând maximum 100% din totalul cheltuielilor eligibile, și se acordă numai între­prinderilor înființate de persoanele ale căror planuri de afaceri sunt aprobate. Acordarea acestei finanțări se va realiza în baza unui contract de subvenție.

 

Cursurile antreprenoriale organizate de Fundația CDIMM Maramureș sunt acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), iar la finalul cursului veți obține o diplomă recunoscută de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și de Ministerul Educației.

Poate mai important decât diploma, va fi ceea ce învățați: cei 25 de ani de experiență în domeniul consultanței pentru startup-uri, dar și experiența de 17 ani acumulată în cadrul Incubatorului de Afaceri ne-au ajutat să dezvoltăm programe de instruire perfect adaptate la nevoile micilor în­treprinzători. Participând la cursurile noastre veți primi informațiile necesare pentru lansarea într-o afacere de succes.

La finalul cursului, fiecare participant va întocmiun plan de afacere, plan ce va putea participa la concursul pentru obținerea celor 40.000 EURO nerambursabili.





Stiri similare:
Prin PNDR se va acorda consultanta gratuita IMM-urilor din mediul rural interesate de afaceri in domenii non-agricole - 07/Jun/2016
28 aprilie 2016: s-a lansat prima sesiune de depunere a proiectelor prin intermediul PNDR 2014-2020 - 28/Apr/2016
Fermierii au la dispozitie înca 245 de milioane de euro prin alte 4 masuri din noul PNDR - 09/Jul/2015
Masura de infrastructura rurala se deschide în septembrie - 26/Aug/2015
Doar firmele din mediul rural care desfasoara activitati non-agricole pot beneficia de finantari nerambursabile de 100% prin schema de ajutoare de minimis - 30/May/2013

Cuvinte cheie: finantare,startup

Inscris la categoria: Fonduri europene

Trimite acest articol unui prieten: e-mail: numele dvs: