revenire la pagina anterioară...

840    0    0

AFIR: Radierea din Registrul Comertului a P.F.A. si a I.I. care au mai mult de 5, respectiv 10 coduri CAEN

[28/03/2019]

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale atrage atentia asupra obligativitătii beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală, constituiti ca persoană fizică autorizată si ca întreprindere individuală, de a se conforma prevederilor Legii nr. 182/ 2016 si de a transmite la AFIR documentele necesare în termen de maximum 14 zile lucrătoare de la data luării la cunostintă a Notificării emise de AFIR.

 

În conformitate cu Legea nr. 182/ 2016 (pentru aprobarea Ordonantei de Urgentă a Guvernului nr. 44/ 2008 privind desfăsurarea activitătilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale), persoanele fizice autorizate (P.F.A.) si întreprinderile individuale (Î.I.) aveau obligatia îndeplinirii până la data de 18.03.2019 a conditiei privind numărul maxim de clase de activităti prevăzute de codul CAEN, respectiv maximum 5 clase pentru P.F.A. și maximum 10 clase pentru Î.I.

În cazul nerespectării acestor prevederi, persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale sunt radiate din Registrul Comertului începând din 18 martie 2019.

 

Beneficiarii PNDR, constituiți ca P.F.A. si Î.I., care se regăsesc în situația descrisă mai sus, trebuie să depună la CRFIR sau OJFIR (în functie de tipul de proiect), documentele prin care au fost reautorizați, dar nu mai târziu de 14 zile lucrătoare de la data luării la cunostintă si cu respectarea următoarelor condiții:

·        menținerea formei de organizare conform celei existente la data încheierii contractului sau a deciziei de finantare; în cazul în care beneficiarul era autorizat ca P.F.A., dar la această dată are un număr de salariati mai mare de 3, poate proceda la momentul reautorizării la schimbarea formei de organizare, respectiv ca Î.I. (titular al unei întreprinderi individuale);

·        să aibă aceleași coduri CAEN aferente proiectului pentru care a primit finantare;

·        să se înregistreze în Registrul Unic de Identificare APIA (RO APIA);

·        să preia integral exploatatia sau exploatatiile pe noua formă de organizare, astfel încât să nu aibă consecinte asupra stabilirii dimensiunii economice a exploatatiei agricole detinute de beneficiar.

 

Lista celor aflați în situația de mai sus poate fi vizualizată accesând site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comertului (ONRC): https://www.onrc.ro/index.php/ro/legea-182-2016.Cuvinte cheie: radiere,PFA

Inscris la categoria: Fonduri europene

Trimite acest articol unui prieten: e-mail: numele dvs: