revenire la pagina anterioară...

647    0    0

Prin PNDR firmele mici le pot demara noi afaceri in mediul rural fără bani proprii

[28/04/2017]

Cei are doresc sa demareze o afacere non-agricola în mediul rural vor putea depune începând cu data de 3 mai 2017 cereri pentru a-si finanta ideile de afaceri. Finantarile se acorda prin măsura 6.2 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat pe site-ul propriu ghidul solicitantului și lista domeniilor de activitate eligibile pentru submăsura 6.2 din PNDR.

 

Ajutorul nerambursabil este de 50.000 sau 70.000 de euro și poate fi utilizat pentru realizarea investiției propuse, pecum si pentru acoperirea cheltuielilor de functionare pentru o perioadă de maximum la cinci ani.

Ajutorul nerambursabil este de 70.000 de euro în cazul agropensiunilor, activitătilor de productie, activitătilor medicale, sau veterinare în timp ce pentru activitătile de prestări servicii se acorda un sprijin nerambursabie de maxim  50.000 de euro.

 

Ajutorul nerambursabil este acordat micilor antreprenori care îsi propun înfiintarea pentru prima dată a unei activităti non-agricole în spatiul rural. Solicitantii de sprijin financiar trebuie să fie microîntreprinderi sau întreprinderi mici la momentul depunerii proiectului si să fie înregistrati cu statut minim de PFA.

 

Dacă în 2016 cele mai întâlnite idei de afaceri în spațiul rural au vizat înfiintarea unor pensiuni agroturistice în zonele cu potential ridicat, anul acesta, prin sistemul de punctaj, sunt încurajate serviciile dedicate persoanelor din spatiul rural.

 

Atragem atentia asupra următoarelor criterii din noua grilă de punctaj:

·         persoana fizică cu istoric agricol de cel putin 12 luni înaintea depunerii cererii de finantare si care depune proiect ca titular al unei PFA, Întreprinderi Individuale sau asociat al unui SRL. (20 de puncte);

·         solicitantul optează din lista activitătilor eligibile doar pentru activităti de servicii cu potential de crestere (pot primi punctaj maxim la acest criteriu: 45 de puncte);

·         proiectele care vizează înfiintarea unor activităti agro-turistice sau recreative în zone cu potential turistic ridicat, vor fi punctate cu cel mult 10 puncte, celelalte activități nefiind punctate;

·         antreprenorii care îsi asuma obligatia de a obtine o cifră de afaceri de cel puțin 40% din valoarea avansului acordat vor primi un punctaj suplimentar de 25 de puncte.





Stiri similare:
Prin PNDR se va acorda consultanta gratuita IMM-urilor din mediul rural interesate de afaceri in domenii non-agricole - 07/Jun/2016
Analiza SWOT a viitorului Program National de Dezvoltare Rurala - 12/Oct/2013
28 aprilie 2016: s-a lansat prima sesiune de depunere a proiectelor prin intermediul PNDR 2014-2020 - 28/Apr/2016
Fermierii au la dispozitie înca 245 de milioane de euro prin alte 4 masuri din noul PNDR - 09/Jul/2015
Masura de infrastructura rurala se deschide în septembrie - 26/Aug/2015

Cuvinte cheie: finantare,rural,nonagicol,2017

Inscris la categoria: Fonduri europene

Trimite acest articol unui prieten: e-mail: numele dvs: