revenire la pagina anterioară...

2753    0    0

Utilitatea cursurilor de initiere in calculatoare pentru micile afaceri de la tara

[28/10/2014]

Chiar dacă in ziua de azi calculatoarele au pătruns si in multe case din mediul rural numărul persoanelor care stiu să utilizeze in mod eficient un calculator este incă scăzut.
De exemplu, potrivit datelor statistice extrase prin Google Analytics de pe site-urile dedicate persoanelor din mediul rural, ponderea utilizatorilor de internet de peste 45 de ani este de doar 23,5%! Este adevărat că a utiliza eficient un calculator nu inseamnă doar să navighezi pe internet, căci sunt atatea alte lucruri utile pe care le poti face pe un calculator fără să fii conectat la internet, dar totusi acest indicator ne arată că persoanele din mediul rural ce nu fac parte din “noua generatie” nu sunt prea familiarizate cu noile tehnologii. Asta nu este deloc bine căci in ziua de azi folosirea tehnologiei informatiei este o necesitate, atat in mediul urban cat si in mediul rural.

Societatea informatică reprezintă o nouă etapă a civilizaţiei umane, un nou mod de viaţă calitativ superior care implică folosirea intensivă a informaţiei în toate sferele activităţii şi existenţei umane.
Infrastructura TIC de bază, cum ar fi reţelele simple de calculatoare şi accesul la Internet, a devenit o necesitate pentru majoritatea întreprinderilor din toate sectoarele. In ziua de azi necesitatea informatizării nu mai este pusă la îndoială, deoarece avantajele unui sistem informatic pus la dispoziţia utilizatorilor, ce permite accesarea rapidă, eficientă şi cu acurateţe a unei cantităţi imense de informaţii, atât pe plan local cât şi la distanţă sunt evidente.

Citind aceste randuri unii si vor spune că utilizarea calculatorului este o necestitate in cazul marilor afaceri de la oras, unde s-au infiintat fabrici moderne, complet automatizate sau “mici făbricuţe” care folosesc anumite echipamente comandate printr-un computer. Dar oare cat de necesară este informatizarea unei firme din mediul rural?

Dca doriti sa aflati mai multe despre acest subiect accesati linkul: Cat-de-util-este-un-curs-de-initiere-in-calculatoare-atunci-cand-ai-o-mica-afacere-la-tara


NU UITATI: in cadrul proiectului „Noi sanse pentru cei din mediul rural” se organizeaza in judetele Maramures, Harghita si Covasna, cursuri de initiere in IT ce sunt gratuite. Cursurile se adresează persoanelor cu domiciliul in mediul rural care se află in căutarea unui loc de muncă precum si celor care traiesc din agricultura de subzistentă.

Pentru informatii detaliate referitoare la conditiile de inscriere si data inceperii cursurilor va rugam sa contactati:

S.C. EDUCONS S.R.L.
Baia Mare, Bd. Unirii, nr. 16/14, jud. Maramureș
Telefon/fax: 0262 227708
Persoana de contact:
Nicolici Alexandra

Asociația Centru Harghita de Inovare și Incubare în Afaceri (ACHIIA)
Miercurea Ciuc, Str. Harghita, nr. 95, jud. Harghita, cod poștal 530152
Telefon/fax: 0266 310491 și 0266 372803
Persoana de contact:
Kovacs Marta

S.C. EUROCENTER AMOBA S.R.L.
Sf. Gheorghe, Str. Bisericii, nr. 1A, jud. Covasna
Telefon/fax: 0267 351959
Persoana de contact:
Bereczki Barna

 

 

 

Echipa RuralOnlineCuvinte cheie: curs,competente,informatice,inscrieri


Trimite acest articol unui prieten: e-mail: numele dvs: