revenire la pagina anterioară...

1264    0    0

Lansarea noii versiuni a portalului RuralOnline

[10/07/2014]

In anul 2011 Fundaţia Centrul pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Maramureş (CDIMM Maramureş) a lansat portalul RuralOnline, portal realizat in cadrul proiectului „O sansă pentru cei din mediul rural”. De la lansarea sa si pană la finalizarea proiectului, care a avut loc pe data de 31 Iulie 2013, portalul a pus la dispozitie numeroase informatii utile pentru cei interesati in demararea unor afaceri la tară in domenii non-agricole precum si pentru cei interesati să isi găsescă un loc de muncă in cadrul firmelor cu activitate in mediul rural.

Informatiile extrem de atractive publicate in portal au făcut ca un număr mare de persoane si firme să se inregistreze pe portal, pentru a beneficia de serviciile suplimentare pe care portalul le oferă utilizatorilor care isi crează un cont.

Pe perioada implementării proiectului:
-  571 persoane din mediul rural aflate in căutarea unui loc de munca si-au creat profiluri pentru a isi creste sansele de angajare;
-  216 firme din mediul rural s-au inscris pe portal pentru a isi creste vizbilitatea si a isi promova mai bine produsele si serviciile oferite;
-  au fost publicate informatii referitoare la un număr de 313 locuri de muncă din mediul rural vacante;
-  au fost publicate 139 de oferte de produse si 84 oferte de servicii de către firmele care si-au creat cont in cadrul portalului;
-  au fost publicate 24 oportunitati de afaceri la tară.

Faptul că portalul RuralOnline a fost extrem de bine apreciat de utilizatorii săi a fost confirmat si de motorul de căutare GOOGLE, care i-a acordat portalului “Page Rank 4” si a plasat portalul pe prima pagină a sa, in cazul căutărilor după următoarele cuvinte cheie:
-  afaceri la tară
-  afaceri rural
-  afaceri rurale
-  mici afaceri la tară
-  locuri de muncă la tară
-  oportunitati de afaceri la tară

Incepand cu data de 31 Martie 2014 Fundaţia CDIMM Maramureş, în parteneriat cu Asociaţia Centru Harghita de Inovare şi Incubare în Afaceri, S.C. EDUCONS S.R.L. și S.C. EUROCENTER AMOBA S.R.L. derulează un nou proiect intitulat „Noi şanse pentru cei din mediul rural”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Direcţia Generală Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”, proiect ce îşi propune să sprijine persoanele cu spirit intreprinzător din mediul rural, să promoveze cultura antreprenorială în zonele rurale si să faciliteze dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii persoanelor din mediul rural, in special a persoanelor ocupate in agricultura de subzistentă.
Prin acest proiect Fundaţia CDIMM Maramureş a primit finantare pentru a realiza un up-grade al portalului RuralOnline.

Astfel acum va punem la dispozitie o variantă imbunătătită a portalului, care pe langă informatiile pe care vi le-am pus la dispozitie si pană acum, vă ofera informatii utile despre cursurile de formare profesională care se organizează in mediul rural, despre facilitătile de consiliere si orientare profesională oferite prin proiectul „Noi şanse pentru cei din mediul rural” precum si informatii utile pentru cei interesati de dezvoltarea durabilă.

Vizitati portalul “RuralOnline”. locul ideal de intalnire al celor interesati sa demareze o afacere la tară intr-un domeniu non-agricol precum si pentru cei interesati să isi găsescă un loc de muncă in cadrul firmelor ce isi desfasoara activitatea in mediul rural.

 

Echipa RuralOnlineCuvinte cheie: lansare,nou,versiune,ruralonline


Trimite acest articol unui prieten: e-mail: numele dvs: