revenire la pagina anterioară...

860    0    0

Pana pe 16 mai 2012, se pot depune cereri pentru finantarea de proiecte în domeniul turismului rural

[02/05/2012]

Pentru această sesiune de depunere de proiecte pe Masura 313 “Încurajarea activitatilor turistice” sunt disponibile fonduri de 186.508.910 Euro. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect din cadrul Măsurii 313 este de 200.000 Euro.

Informații suplimentare găsiți pe pagina de internet a Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit: http://www.apdrp.ro/

 

Selecție de întrebări frecvente din Buletinul InfoAPDRP Aprilie 2012:

1.       Clarificări privind domiciliul solicitantului în scopul accesării Măsurii 313 pentru investiţiile în agroturism

Răspuns (extras): utilizarea termenului „domiciliul” este una generică în contextul Ghidului Solicitantului, în acesta regăsindu-se termenii ”domiciliul” și ”domiciliul permanent”, iar în înțelesul Ordonanţei de Urgenţă nr. 97 din 14 iulie 2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, cu modificările și completările ulterioare, se regăsesc termenii de ”reședință” și ” domiciliu”. Prin urmare, în înțelesul Ghidului

Solicitantului, prin ”domiciliu” se înțelege atât reședința, cât și domiciliul, iar ”domiciliu permanent” se atribuie doar domiciliului.

 

2.       În cazul în care comuna unde se va realiza investiţia pe Măsura 313 nu figurează în Anexa 10, se poate depune proiect în cadrul acestei măsurii?

Răspuns (extras): Spaţiul rural eligibil pentru Măsura 313 cuprinde totalitatea comunelor ca unităţi administrativ teritoriale împreună cu satele componente. Satele aparţinătoare de oraşe şi zonele periurbane nu sunt eligibile. Proiectele care nu se regăsesc în zonele menţionate în Anexa 10 la Ghidul Solicitantului nu vor primi punctaj.

 

3.       Pentru aplicarea criteriului de selecție nr. 5 (Investiţii în activităţi recreaţionale), cum se determină ponderea componentei majoritare, având în vedere că piscina și sauna vor fi amplasate la primul nivel al construcţiei, iar la nivelul 2 şi 3 vor fi amplasate spațiile pentru prepararea şi servirea mesei şi camerele de cazare?

Răspuns (extras): Dacă activităţile recreaţionale (piscina, sauna) deservesc doar turiştii din pensiune, atunci întregul proiect este inclus în componenta a). Pentru ca investiţia să fie încadrată şi în componenta b), solicitantul trebuie să demonstreze că investiţia va deservi şi alţi turişti din localitate, prin prezentarea codului CAEN aferent, prin prognoza economică şi prin realizarea tuturor spaţiilor necesare desfăşurării activităţii pe acest cod CAEN, independent de structura de primire turistică.

 

4.       Pentru un proiect combinat se întocmesc 2 bugete distincte, respectiv un buget pentru componenta a) cu 50% sprijin nerambursabil şi un alt buget pentru componenta b) cu 85% sprijin nerambursabil?

Răspuns (extras):  În cazul proiectelor care prevăd tipuri de investiţii din mai multe componente, finanţarea acestora va fi acoperită din anvelopa financiară a componentei dominante.

De exemplu, pentru un proiect care combină acţiuni din componenta a) - structura de primire turistică (vila) şi componenta b) - activităţi recreaţionale, în care componenta b) este majoritară, se pot obţine până la 200.000 de euro, încadraţi în bugete separate şi un buget totalizator, după cum urmează:

- 50% pentru structura de primire turistică (vila) şi în limita a 200.000 euro; - 85% pentru activităţi recreaţionale, în limita de diferenţă dintre valoarea maximă de 200.000 de euro şi valoarea structurii de primire turistică (vila).



Trimite acest articol unui prieten: e-mail: numele dvs: