revenire la pagina anterioară...

849    0    0

Noiembrie 2012 – noi finantari pentru cei interesati de afaceri in domeniul cresterii valorii adăugate a produselor agricole

[12/11/2012]

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va organiza o noua sesiune de depunere a proiectelor pentru masura 123 “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole forestiere”. Conform “calendarului estimativ de lansare a sesiunilor de depunere pentru anul 2012” actualizat publicat pe site-ul APDRP, depunerile de proiecte se vor face in perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013.

Potrivit GHIDULUI CONSULTATIV publicat:


Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 123 pentru investiţiile vizând creşterea valorii adăugate a produselor agricole vor fi:
- Micro-întreprinderi şi Întreprinderi Mici şi Mijlocii – definite în conformitate cu Recomandarea (CE) nr. 361/2003, respectiv în conformitate cu Legea nr. 346/ 2004, cu modificările şi completările ulterioare;
- Alte întreprinderi care nu sunt micro-întreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii, care au mai puţin de 750 angajaţi sau cu o cifră de afaceri care nu depăşeşte 200 milioane Euro;
- Cooperative agricole de procesare a produselor agricole – constituite conform Legii nr. 566/2004, cu modificările și completările ulterioare;
- Societăţi cooperative de valorificare – constituite conform Legii nr. 1/ 2005;
- Intreprinderi familiale/ Intreprinderi indivinduale – înfiinţate în baza OUG nr. 44/ 16 aprilie 2008, cu completările și modificările ulterioare;

Grupuri de producători constituite conform Ordonanţei nr. 37/ 2005 cu modificările și completările ulterioare, care au ca scop comercializarea în comun a produselor agricole şi silvice care aparţin următoarelor forme juridice :
 societăţi comerciale - constituite conform Legii nr. 31/ 1990
 cooperative agricole de procesare a produselor agricole, constituite conform Legii nr. 566/ 2004, cu modificările și completările ulterioare.

Atentie: finanţarea unui proiect depus în cadrul Măsurii 123 derulată prin PNDR este restricţionată pentru “Grupurile de producători, grupurile de producători recunoscute preliminar și organizaţiile de producători din domeniul legume și fructe”. Aceştia vor beneficia de sprijin prin Organizarea Comună de Piaţă (Pilonul I), cu excepţia grupurilor de producători din domeniul comercializării cartofilor;

 

Finantarea acordata

Cuantumul sprijinului şi plafoanele maxime ale cofinanţării publice pentru un proiect sunt următoarele:

- pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii – cuantumul sprijinului este de 50% din valoarea eligibilă a investiţiei, cu un plafon maxim al sprijinului public nerambursabil de 2.000.000 de Euro/ proiect.

- pentru investiţiile care aparţin unei forme asociative (cooperative agricole de procesare a produselor agricole – conform Legii nr. 566/2004, societăţi cooperative de valorificare – conform Legii nr. 1/2005, asociaţii familiale /intreprindere familiala, conform OUG nr.44/2008, grupuri deproducători recunoscute în conformitate cu Ordonanţa nr. 37/ 2005) și care deservesc majoritatea membrilor acesteia, cuantumul sprijinului este de 50% din valoarea eligibilă a investiţiei, cu un plafon maxim al sprijinului public nerambursabil de 3.000.000 de Euro/ proiect.
  o  Intensitatea sprijinului pentru investitiile realizate in Regiunea de Dezvoltare 8, Bucureşti – Ilfov se limitează la 40% din valoarea eligibilă a proiectului.

- pentru alte întreprinderi – cuantumul sprijinului este de 25% din valoarea eligibilă a proiectului, cu un plafon maxim al sprijinului public nerambursabil de 2.000.000 de Euro/proiect.
  o  Intensitatea sprijinului pentru investitiile realizare in regiunea Regiunea de Dezvoltare 8, Bucureşti-Ilfov se limitează la 20% din valoarea eligibilă a proiectului.

- pentru micro-intreprinderile pentru sacrificare şi procesare carne, precum și pentru colectare și procesare lapte, cuantumul sprijinului este de 50% și un plafon maxim al sprijinului public nerambursabil de 200.000 euro/proiect.
  o  Intensitatea sprijinului pentru investitiile realizate in Regiunea de Dezvoltare 8, Bucureşti – Ilfov de catre micro-intreprinderile pentru sacrificare şi procesare carne precum și pentru colectare și procesare lapte, se limitează la 40% din valoarea eligibilă.

Plafonul minim acceptat pentru un proiect finanţat prin Măsura 123 este de 5.000 de Euro – această sumă reprezentând valoarea totală eligibilă a proiectului.



Trimite acest articol unui prieten: e-mail: numele dvs: