revenire la pagina anterioară...

630    0    0

Apel pentru identificarea comunelor din Romania ce doresc sa participe la Proiectul Tineri pentru Romania in anul 2014

[28/01/2014]

Ca in fiecare an, Asociatia belgiana « Jeunes en Roumanie », lanseaza apelul pentru identificarea comunelor din Romania ce doresc sa participe la Proiectul «Tineri pentru Romania » in anul 2014, proiect derulat in colaborare cu UNCJR.   Acest proiect consta in organizarea de tabere de scuti (pionieri) belgieni  pentru o perioada de 2 saptamani in luna iulie 2014, in vederea desfasurarii de activitati de voluntariat in folosul comunitatilor locale din Romania. 

Mentionam ca, in afara de oferirea unui spatiu de cazare gratuit (scoala, camin, sala de sport, sau orice alt spatiu in care scutii isi pot amenaja o sala de dormit, cu acces la o bucatarie si grupuri sanitare), nicio alta cheltuiala nu este in sarcina comunei gazde. Scutii (pionierii) nu accepta cazari la hoteluri sau pensiuni, iar toate cheltuielile legate de hrana si le acopera singuri.   De asemenea, este absolut obligatoriu ca :

- o persoana din cadrul primariei sau a unei scoli din comuna sa fie desemnata coordonator local al activitatilor scutilor si sa fie disponibia pe perioada desfasurarii activitatilor ;
- sa fie realmente nevoie de lucrarile/activitatile de voluntariat oferite de tinerii belgieni.   Gasiti in fisierele anexate :
- o descriere succinta a proiectului « Tineri pentru Romania » ;(click aici)
- formularul de inscriere pentru editia 2014 a acestuia.(click aici)   

Un dosar complet al activitatilor desfasurate in ultimii ani cu sprijinul UNCJR si Consiliilor Judetene membre, poate fi accesat pe pagina web a proiectului : http://www.jeunesenroumanie.org.  

Activitatile din vara anului 2014 se vor concentra pe urmatoarele domenii :
•   Animatie cu copiii din comuna ce nu au posibilitatea de a pleca in vacanta.
•   Santier (lucrari usoare de reparatii, renovare, sprijin pentru varstnici la lucrarile agricole, etc.).
•   Ecologizare (albii de rauri, parcuri, zone de agrement, etc).
•   Animatie combinata cu santier/ecologizare.   

Mentionam ca majoritatea actiunilor desfasurate de scutii belgieni in Romania in decursul ultimilor ani s-au bucurat de succes si apreciere din partea comunitatilor locale ce i-au gazduit, fiind remarcate atat seriozitatea cat si avansatul spirit de voluntariat al participantilor.    

Pentru ca grupurile de scuti sa fie in masura sa-si organizeze din timp deplasarea precum si suportul material necesar, raspunsurile din partea comunelor ce doresc sa beneficieze de sprijinul oferit de tinerii voluntari belgieni sunt asteptatecel mai tarziu pana la data de 17 ianuarie 2014.  

Stiri similare:
PNDR 2014 - 2020: România dispune de un potenţial de dezvoltare important, dar insuficient utilizat ! - 30/Jul/2014

Cuvinte cheie: comune,romania,belgia,program

Inscris la categoria: Dezvoltare rurala

Trimite acest articol unui prieten: e-mail: numele dvs: