revenire la pagina anterioară...

5177    0    0

Amenajare spatii verzi

[30/05/2011]

A.     Afacere:   Amenajare Spatii Verzi

B.     Investitie estimativa minima : 5000 Lei

C.     Concept:
O firma de amenajari spatii verzi are obiectul de activitate axat pe crearea de spatii verzi si amenajarea celor existente, amenajarea de aliniamente, scuaruri si locuri de joaca pentru copii, gradini.
Nevoia unei astfel de firme in mediul rural rezida din dezvoltarea activa a tuturor localitatilor din Romania si din accentul pus tot mai mult pe valorificarea spatiilor de relaxare si recreere in aer liber.
Avantajele infiintarii unei astfel de firme in mediul rural sunt multiple. In primul rand necesita o investitie mica. In cazul in care in prima faza afacerea porneste de la contractarea amenajarii unor suprafete mici, investitia se rezuma la achizitionarea  catorva instrumente specifice lucrarilor in gradinarit, urmand ca pe masura ce afacerea se dezvolta si antreprenorul castiga experienta in domeniu, se poate ajunge la achizitionarea unor mijloace mecanizate de prelucrarea solului si mijloace de transport material. Al doilea mare avantaj consta in faptul ca nu necesita o forta de munca calificata si care se gaseste in exces in multe localitati rurale. Apoi odata infiintat spatiul verde acesta necesita interventii repetate de intretinere fapt ce oblige beneficiarul de a incheia contracte de intretinere.
 

D.     Prezentare afacere
Afacerea in sine presupune amenajarea unui teren in asa fel incat sa corespunda cerintelor estetice si functionale ale domeniului pentru care este conceput.   
Ca dotare se poate incepe cu o mica investitie in cazmale, sape, greble lopeti, tavalug, nivela si cateva scule elementare pentru zidarie. Se recomanda a se incepe cu suprafete mici, cum sunt gradini, spatii de joaca si curti interioare
.
Dupa stabilirea detaliilor si planului de amenajare impreuna cu beneficiarul se trece la curatarea terenului, reprofilarea si distrugerea rezervei biologice. Apoi se construiesc elementele din zidarie acolo unde este necesar. Plantarea pomilor si arbustilor este recomandata sa se realizeze primavara sau toamna. Dupa efectuarea lucrarilor de zidarie si infiintarea cailor de acces se face infiintarea gazonului si in final amplasarea obiectelor de tamplarie ( banci, mese , leagane)


D.1.  Informatii generale legislative
   (Forma juridica, Cod CAEN, Autorizatii functionare)        
a. Societate cu raspundere limitata SRL
           
b. Intreprindere individuala II
           
c. Intreprindere familiala IF
           
d. Persoana fizica autorizata PFA

Cod CAEN – 8130– “ Activitati de intretinere peisagistica” 

D.2. Spatiul minim necesar
Spatiul minim necesar  este de 20 -30 mp.

D.3. Piata:
a.     Cine sunt potentialii clienti?
Persoane fizice si juridice, Primarii, Institutii, Asociatii, intr-un cuvant orice posesor de teren, in special in intravilan.
Sansele cele mai mari de reusita le au firmele care sunt amplasate in comunitati rurale situate in vecinatatea marilor orase, localitati in care de obicei si-au construit resedinte persoanele mai instarite din orasele apropiate
 
b.    Concurenta 
Concurenta pe piata este una moderata cererea fiint totusi mult peste oferta. 
c.     Aspecte cheie (daca e cazul)  

D.4. Furnizorii:  - producatorii de seminte de gazon si pepinierele de unde se vor achizitiona florile, arbustii si arborii;
- producatori de mobilier de gradina;
- producatori de material ceramic pentru terase si ornamente pentru gradina;
- producatori de sisteme de iluminat si irigat


D.5. Personal:
Afacerea poate fi demarata cu un minim trei angajati urmand ca numarul lor sa creasca pe masura dezvoltarii afacerii.


D.6. Echipamente necesare:
cazmale, sape, greble, scule de zidarie, scule de tamplarie, masini de tuns iarba, foarfeci pentru toaletarea pomilor, betoniera, mijloc de transport scule la santier



Trimite acest articol unui prieten: e-mail: numele dvs: